Varne Buiten

Een groen karakter met een aangenaam leefklimaat

Heiloo ligt ten zuiden van Alkmaar en op 15 minuten fietsafstand van de kust (Egmond aan Zee). Het dorp heeft een rijk en groen karakter en een aangenaam leefklimaat. De vroegere bewoners van de buitenverblijven ondernamen lange reizen vanuit de stad. Meer dan een paard en wagen was er niet. Wat dat betreft bent u als 21e eeuwse bewoner bevoorrecht, als u kiest voor wonen in Varne Buiten. Shoppen, relaxen, naar school of uitgaan: eigenlijk bent u overal even dichtbij!

Gemoedelijk en gezellig
Heerlijk dorp om te wonen, Heiloo. Met precies de gemoedelijkheid die u zoekt en ook alle belangrijke voorzieningen. U kunt er winkelen, er zijn sportmogelijkheden, een zwembad en er is een sauna. Handig is ook het NS-station. Wilt u een uitgebreider winkelbestand? Alkmaar is slechts 4 km verderop. Eigenlijk gewoon naast de deur dus, en ook met het openbaar vervoer goed te bereiken. Voor schoolgaande kinderen is er keus uit basisscholen in het eigen dorp en zijn er in Alkmaar veel mogelijkheden voor voortgezet onderwijs. 

Alkmaar is slechts 4 km verderop, eigenlijk gewoon naast de deur

Recreëren en sporten om de hoek
Ook voor uw vrijetijdsbesteding is Varne Buiten een prima uitvalsbasis. Aan de west- en noordzijde van het nieuwbouwplan ligt De Omloop. Hier vindt u restaurantjes en terrasjes en iets verder alle sportvoorzieningen; tennis, atletiek, voetbal en hockey. Steek De Omloop over en u kunt heerlijk ontspannen in de Noorderneg, het natuurgebied met volop recreatiemogelijkheden. En met het strand op 15 fietsminuten hoeft u zich ook geen zorgen te maken over uw vrijetijdsbesteding op zomerse dagen.

Varne Buiten, wonen alsof u altijd vakantie heeft...

Varne Buiten is gelegen aan de noordwestrand van Heiloo, op het terrein van de voormalige campings ‘Klein Varnebroek’ en ‘Heiloo’. Een prachtige locatie omringd door natuur, autoluw en dichtbij strand en duinen.

Wist u dat de omgeving van Heiloo eeuwen terug ook al heel geliefd was? Toen waren het rijke burgers en regenten die hier hun intrek namen. Ze bezaten er grote stukken grond: buitenverblijven. In de zomer ontvluchtten ze de drukte en de stank van de steden. Hier in de schone lucht en de natuur van Heiloo, genoten ze van rust. Hun huizen straalden rijkdom uit, met een bouwstijl waarin aandacht was voor detaillering en decoraties. Hier ontvingen ze hun gasten en groeide hun eigen groenten en fruit. Het waren mooie tijden. Die tijden gaan weer herleven met Varne Buiten! 

De sfeer van vroeger heeft het gebied nog steeds: open, groen en rustig

Proef de sfeer van toen
De sfeer van vroeger heeft het gebied nog steeds. Open, groen en rustig. De stedenbouwkundigen zijn voor hun inspiratie ruim 3 eeuwen teruggegaan. Ze bestuurdeerden de bouwstijlen van toen, ze bekeken de schilderijen van de weelderige tuinen.
Zo krijgt straks ook Varne Buiten vorm. Als een nieuwbouwwijk die de grandeur van toen ademt, met het comfort en de energie-efficiency van nu. 

Een wijk die intiem oogt en blijft! 
Varne Buiten krijgt een heel bijzondere opzet: kleinschalige buurtjes, die in elke fase weer van elkaar verschillen. Met van die straatjes waar iedereen elkaar nog kent. En waar niet alle huizen op elkaar lijken. Is dat een beetje het beeld dat u heeft van uw ideale woonomgeving? Dan bent u van harte welkom!

U ziet het meteen: Varne Buiten belooft één en al afwisseling in woningtypen. Daardoor komt uw wijk heel gemoedelijk over. Intiem, gezellig. De indeling is al even speels. De verschillende typen wisselen elkaar af. Het is net alsof Varne Buiten al jarenlang bestaat. Maar dan wel met het comfort en de duurzaamheid van nieuwbouw. De naam ‘Varne Buiten’ mag u gerust letterlijk nemen. Want ook buiten is het heerlijk toeven. Alle woningen - ja, zelfs de rijwoningen - hebben een flinke tuin. Door die grote tuinen, in combinatie met de ruime opzet, komt de wijk heel groen over. Maar zegt u eens eerlijk, had u anders verwacht van een wijk met de naam Varne Buiten?